Verkko- ja tietoliikennetyöt
Verkkoyhteyttä tarvitaan nykyisin yllättävissäkin paikoissa ja moneen laitteeseen on lisätty verkkoliityntä, jolla tiedon valtatiet saadaan auki.
Verkkoyhteyttä tarvitaan nykyisin yllättävissäkin paikoissa ja moneen laitteeseen on lisätty verkkoliityntä, jolla tiedon valtatiet saadaan auki.
Tarjoamme erilaisia verkko- ja tietoliikenteeseen liittyviä palveluita, mm:
- Selvitämme yhteysongelmat
- Suoritamme verkkoyhteyksien muutostöitä
- Asennamme ja konfiguroimme verkkolaitteet
Kauttamme myös verkon päätelaitteet kuten modeemit, reitittimet ja kytkimet!
Tietoliikennetöiden hinta on 35€/h, minimiveloitus 1h, jonka jälkeen veloitus puolen tunnin tarkkuudella. Matkakulut 0,4€/km. Mahdolliset tuotteet ja tarvikkeet veloitetaan erikseen.
(Hinnat 0%)
Palvelinratkaisut
Palvelimen tehtävänä on selkiyttää ja yksinkertaistaa toimintoja yrityksissä, esimerkiksi käyttäjä-, tulostus- ja tiedostonhallintaa sekä varmuuskopiointia.
Palvelimen tehtävänä on nimensä mukaisesti palvella muita verkossa olevia laitteita ja käyttäjiä. Palvelimen rooli riippuu yrityksen nykyisestä IT-ympäristöstä ja sillä haettavista eduista. Alta löydät muutamia yleisimpiä palvelimilla toteutettuja ratkaisuja.
Toimialue:
- Kun käyttäjän tiedot lisätään palvelimelle, voi hän kirjautua tunnuksillaan sisään mille tahansa yrityksen työasemalle – työasema tarkistaa kirjautumisen yhteydessä tietojen oikeellisuuden palvelimelta ja jos ne ovat oikein, käyttäjä kirjataan sisään. Tämä on hyvä ratkaisu tilanteisiin, jossa työntekijöillä ei ole omaa tietokonetta, vaan työtehtäviä tehdään eri työasemilta.
Tulostus:
- Tulostimet voidaan julkaista käyttäjille palvelimen kautta – käyttäjä valitsee listasta haluamansa tulostimen ja palvelin tarjoaa automaattisesti oikeat ajurit laiteasennukseen.
Tiedostojen jako:
- Tiedostot voidaan keskitetysti säilöä palvelimelle, jolloin kaikilla käyttäjillä on pääsy tiedostoihin. Tiedostoille voidaan myös määritellä käyttöoikeudet – esim. työntekijät pääsevät vain kansioon 1, tehokäyttäjät kansioihin 1 & 2 ja omistajat kansioihin 1, 2 & 3.
Varmuuskopiointi:
- Jos varmuuskopiointia ei ole mitenkään automatisoitu, jää se helposti tekemättä. Levyt voivat rikkoutua tai järjestelmään voi päästä esim. kryptovirus, joka salaa tiedostot. Tällöin varmuuskopiot nousevat arvoonsa, mutta tilanne on ikävä, jos niitä ei ole. Ongelmat voidaan välttää, kun työasemat asetetaan kopioimaan tiedostot ajastetusti verkkoon kytketylle varmuuskopiointipalvelimelle.
VPN-yhteydet:
- VPN-yhteyden avulla pääset yhdistämään tiedostoihin myös muualta, esim. kotoa tai tien päältä. Ei enää USB-tikkujen kanniskelua.